Skip to main content

Blog Maurice

“Het jaarlijkse Amerikaans koopjesfestijn staat weer voor de deur; Black Friday!!!
Alhoewel, bij heel veel winkels en webshops, het smijten met kortingen al dagen bezig is. Want in Nederland doen we het altijd net weer even anders, we geven geen extreem hoge kortingen, we doen het niet 1 dag… Nee, ‘wij’ maken er eerst een weekend van en tegenwoordig zelfs 10 dagen of langer. Maak er 1 dag van en ruim in 1 keer alle overbodige artikelen met hoge kortingen op en dan zaterdag weer normaal, dat is wat Black Friday is en hoe het in Amerika gedaan wordt… Deze vorm begrijp ik helemaal.
Wat zullen wij dit jaar eens doen met deze dag, weekend, week of maand?
Elk jaar weer een struggle voor mij, eigenlijk wil ik niet meedoen aan deze onzin (in mijn ogen????). Maar is dit slim voor mijn bedrijf? Ik wil mijn trouwe vaste klanten niet het hele jaar een bepaalde prijs laten betalen en dan omdat ‘íedereen’ het doet ineens korting geven. Lastige keuze… Of toch niet? Ik doe altijd alles op mijn eigen eigenwijze manier en doe normaal niets waar ik zelf niet achter sta. Laatste jaren heb ik dat eigenlijk wel een soort van gedaan en knalde de Black Friday aanbiedingen er toch in, zonder mijn eigen weg of maar half te volgen.
Dit jaar ga ik het wel op mijn manier doen, geen ‘knal’ aanbiedingen meer omdat ‘iedereen dat doet’. Nee, ik kies ervoor om een aantal artikelen alvast in de opruiming te doen! In elke collectie zit wel een artikel dat niet goed of snel genoeg verkoopt en daar gaan we vanaf vrijdag een leuke aanbiedingsprijs op plakken. Normaal gesproken doen we dat de week na de Sinterklaas maar dat trekken we dus twee weekjes naar voren. Mocht je voor vrijdag iets bij ons kopen dat vanaf vrijdag goedkoper is; dan zullen we dat voor jullie alvast met korting afrekenen. Want service is een van belangrijke pijlers waarop Stripes gebouwd is.
Laat ik er wel bij zeggen dat ik jullie als klant ook snap en dat een voordeeltje altijd lekker is, vind ik natuurlijk zelf ook. Alleen vind je aanbiedingen niet meer bij Stripes omdat het Black Friday is…..nee gewoon omdat de sale wat eerder begonnen is. Niet meer en niet minder!
Groet Maurice.”
Volgende blog
× Lukt het? Laat me weten als je hulp nodig hebt!