Skip to main content

Moogguuhhhh allemaal,

Alles goed met jullie?
Met mij alles prima! Zowel prive als zakelijk gaat het naar wens….

De laatste tijd krijg ik vaak de vraag: “Is er nou veel veranderd door al die corona ellende voor je winkels?” Nou dat is er aan de ene kant wel maar aan de andere kant weer niet…..lekker vaag antwoord 🤣🤣 Ik wil vandaag daar wat meer uitleg van geven.

Het is namelijk zo dat de periodes dat als we open zijn, ik heel tevereden ben, dus dat is niet veranderd. Al zie ik wel een verandering in het koopgedrag van jullie, onze klanten. Jullie komen meer gericht naar onze winkels en weten wat je wil of waar je naar op zoek bent. Ik ervaar dat het funshoppen, lekker struinen door de winkelstraat of het winkelcentrum zeker doordeweeks een stuk minder is. Dat is overigens ook een landelijke trend, in de vakbladen wordt dat ook vaak aangehaald. Vind ik dat een probleem? Nee hoor, voor degene die doordeweeks komen zorgen we net zo goed en het blijkt dat in de praktijk de gemiddelde besteding per klant op die momenten wat hoger ligt. In het weekend is het over het algemeen vaak ‘ouderwets’ druk in de winkels.

Waar corona wel een blijvend effect op de bedrijfsvoering van STRIPES heeft gehad, is onze verkoop via de webshop. Tijdens de gedwongen sluitingen van de winkels, hebben we daar keihard met succes op ingezet en we zien ook dat, nu we weer open zijn, dat het een postieve uitwerking heeft op de verkopen online én we merken steeds vaker dat jullie online voorkijken voordat jullie naar de winkel komen.

Al met al een tevreden ondernemer 🥰 hier achter het toetsenbord.
Ga ik daar nu van genieten, ja en nee……
Ja omdat in de basis STRIPES bewezen heeft een sterk bedrijf te zijn, die menig crisis overleefd, maar achterover leunen…..absoluut niet, dus nee!

Afgelopen maanden heb ik de lichtplannen van de winkels aangepast zodat die op een hoger niveau staan en de winkels meer uitstraling geven. In Maassluis heb ik met name de etalages van extra spots voorzien en dat zorgt direct voor extra aandacht. In Schiedam is het hele lichtplan omgebouwd van halogeen naar LED spots. Dat zorgt voor een meer natuurlijker licht en de kleuren komen veel beter uit en natuurlijk zorgt het ook voor een besparing op de energiekosten😉.

De volgende maanden staat er nog voldoende op de agenda. Deze maand ga ik samen met Jim een workshop volgen “Spiegel je Business”, gratis aangeboden door Ondernemersplatform SHOP Schiedam om STRIPES eens met andere ogen te bekijken en daar gaan we opzeker nieuwe inzichten op doen en om mijn bedrijf ‘toekomstbestendig te maken’ wat dat percies betekend gaan we daar leren.
Daarnaast gaan we een deel van het interieur aanpakken in Maassluis in samenwerking met Wood 66, dat zal eind van de zomer, begin september klaar zijn. We gaan jullie daar echt mee verrassen, geloof me 🙂🙂😄
Uiteraard zullen we de webshop blijven doorontwikkelen en aanpassen waar nodig.

Tot zo ver mijn blog van vandaag, hopelijk vinden jullie het leuk om te lezen, geef me een duimpje…… zoniet laat me dat weten of scroll gewoon lekker door hahahahaha.

Fijn dag allemaal!!! Groet Maurice Haverkamp”

× Lukt het? Laat me weten als je hulp nodig hebt!